فیلر چیست و چگونه میتواند چهره شما را جوانتر و جذابتر کند؟
فیلر ماده ای است که کاربرد اصلی آن، تزریق برای پر کردن حجم و یکدست کردن سطح پوست و همینطور حجم دهی به نواحی مختلف صورت میباشد. فیلر به دلیل تاثیر خوبی که در جوان سازی و اصلاح عیوب صورت داشته این روزها بسیار پرطرفدار میباشد و دردسرهای عملهای جراحی و عوارض جانبی را ندارد و هزینه کمتری به نسبت آنها دارد.
این روش برای زیبایی معمولاً برای رفع مشکلات جزئی در پوست و به صورت موقت انجام میشود. از انواع فیلر میتوان برای زاویه سازی فک و صورت، افزایش حجم چانه، از بین بردن سیاهی و کبودی اطراف چشم و پر کردن گودی آن، افزایش حجم لب، اصلاح نواقص جزئی بینی استفاده کرد. ماندگاری فیلر در هر کدام از این کارها متفاوت میباشد.
یکی از اصلی ترین مزایای فیلر ها مواد تشکیل دهنده آن یعنی اسید هیالورونیک و هیدروکسی آپاتایت کلسیم میباشد. این مواد اولیه به طور طبیعی در بدن وجود دارند و پس از مدتی به طور کامل جذب میشوند بنابراین هیچ گونه عوارضی ندارد.
اسید هیالورونیک از پرطرفدارترین انواع فیلر است که بین ۶ تا ۱۲ ماه نیز ماندگاری دارد. هیدروکسی آپاتایت کلسیم هم ماده ای است که به طور طبیعی در ترکیب استخوان وجود دارد و این ماده در فیلر باعث کاهش واکنش آلژیک میشود و بین ۹ تا ۱۵ ماه نیز ماندگاری دارد.
یکی از فیلر های مصنوعی است که از مواد پلی متیل متاکریلات ساخته میشود و با محیط زیست سازگار است و کاربرد اصلی آن برای ایمپلنت های جراحی دائمی است، این نوع فیلر یک نوع پرکننده پوست است که به صورت یک میکروسفر یا توپ کوچک در زیر پوست قرار میگیرد. این فیلر ها حاوی کلاژن هستند و ساختار و استحکام مناسبی دارند از این فیلر بیشتر برای چین و چروک های متوسط و عمیق و زخمهای حفره دار و همچنین افزایش حجم لب های نازک استفاده می شود.
ژل چیست؟
ژل ها نیز یکی از مواد حجم دهنده برای نواحی مختلف صورت و بدن میباشد و به طور دقیق تر فیلر ها نوعی ژل هستند، اما محدوده انواع ژل ها گسترده تر است.
ژل ها از مواد طبیعی و مصنوعی ساخته میشود و با توجه به کاربرد و ناحیه تزریق متفاوت هستند. ژل های مصنوعی یا طبیعی از انواع پلیمر ها یا عصاره کلاژن انسانی یا حیوانی ساخته میشود. ژل های طبیعی از یک نوع پروتئین قندی تهیه میشوند که به طور طبیعی در پوست وجود دارد و کاربرد آنها هم یک دست کردن یا افزایش حجم در یک ناحیه یا جذب مولکول های آب در اطراف پوست است که باعث زیبایی طبیعی و جوان شدن پوست میشود. میزان ماندگاری این نوع ژل ها بین ۹ تا ۲۴ ماه است که با توجه به ناحیه مورد نظر به داخل پوست، بافتهای نرم یا زیر عضلات تزریق میشود.
یکی از مواد تشکیل دهنده طبیعی در ژل ها، اسید هیالورونیک است که باعث جذب و نگه داشتن آب میشود و از دهیدراته شدن پوست جلوگیری میکند.
عواملی مانند نور آفتاب و افزایش سن باعث میشود که تزریق این نوع ژل ها باعث صاف کردن و حجم دهی به پوست میشود.
تفاوت ژل و فیلر
به طور خلاصه میتوان گفت که انواع فیلرها یک نوع از ژل زیبایی میباشد اما ژل ها انواع مختلفی دارند که بیشتر برای روش های زیبایی دائمی استفاده میشود. فیلر ها یک روش موقت و برای درمان عیوب سطحی کاربرد دارد که همین علت موجب تفاوت ژل و فیلر می باشد.
برای مثال برای از بین بردن چین و چروک یا گودی زیر چشم، تزریق فیلر روش مناسبی است، اما هنگامی که ناحیه مورد نظر نیاز به حجم بیشتر یا ماندگاری طولانی تری دارد از ژل استفاده میکنیم. برای مثال افرادی که لب های نازکی دارند تزریق ژل لب برایشان مناسب تر است.
فیلر ها عوارض کمتری نسبت به ژل دارند به دلیل مواد اولیه و همچنین موقتی بودن فیلر ها، ژل ها ماندگاری طولانی تری دارند ولی فیلر ها موقت بوده و ماندگاری آن بین ۶ تا ۱۸ ماه میباشد. فیلر یک بافت بسیار نرم است که به زیر پوست تزریق میشود.
برخی مزایای ژل نسبت به فیلر
۱ . مناسب بودن میزان سفتی ژل
۲ . گلوله نشدن ژل بعد از تزریق و گذشت زمان در زیر پوست
۳ . یکنواختی اندازه جذب ژل در بافت مورد نظر
۴ . تزریق فیلر نسبت به تزریق ژل هزینه بیشتری دارد.
نکته ی پایانی
فیلر ها نوعی ژل هستند که برای زاویه سازی صورت و یا عیب های جزئی به کار میرود و از مواد طبیعی ساخته میشود و ماندگاری آن کمتر است.
ژل ها انواع مختلفی دارند و برای نواحی که نیاز به افزایش حجم یا رفع گودی و چین و چروک عمیقی دارند به کار میرود و معمولاً دائمی هستند و این ویژگی های موجب تفاوت بین ژل و فیلر است.
بیشتر بخوانید: بهترین دستگاه لیزر موهای زائد و چند جلسه درمان طول میکشد؟